Lavrov märkis, et Ukraina presidendi Petro Porošenko rahuplaan seisneb selles, et omakaitselased peavad relvad maha panema ja laskma ennast hävitada. „Nõue, et omakaitselased relvad maha paneksid ei ole realistlik,“ ütles Lavrov RIA Novosti vahendusel.

Lisaks sellele arvestab Moskva dialoogiga läänega, mitte paljasõnaliste süüdistuste kuulamisega kõigis pattudes. „Suhetes USA ja Euroopa Liiduga võib ja peab naasma pragmaatilise koostöö teele, loobudes sanktsioonidest,“ rõhutas Lavrov, kelle sõnul püütakse Venemaad tõugata ümberorienteerumisele koostöö arendamisele lääne asemel idaga, aga see ei ole Moskva valik.

Lavrov kinnitas veel kord Venemaa seisukohta seoses sõjalise sekkumisega Ukrainas. „Sõjalist sekkumist ei tule, me pooldame selle ränga kriisi, selle tragöödia eranditult rahumeelset reguleerimist. Kõik, mida me teeme, on suunatud sellele, et tõsta esile just nimelt poliitilist lähenemist,“ ütles Lavrov.

Lavrov ütles, et Ukraina olukorra häbiväärsus jõuab juba kohale paljudele Euroopa poliitikutele, kuid seni pole neil kerge seda tunnistada. „Jääb üle arvestada vaid sellega, et eurooplastel hakkab häbi,“ ütles Lavrov.