Lavrov märkis, et Vene ajakirjanikud räägivad ja näitavad kohati eluga riskides keerulistes tingimustes tõtt Ukrainas toimuva kohta. Eriti selle kohta, mis toimus Odessas, kuidas Odessat taheti korrata Mariupolis, kuidas referendumi nurjamiseks kasutati „Maidani sadakonna“ kontingenti ja rahvuskaarti, vahendab ITAR-TASS.

„Kuidas kasutati rasketehnikat relvitute kodanike vastu – kõike seda näidati meie kanalites elavalt, selliseid kaadreid ei leia te sellistes auväärsetes kanalites nagu BBC või CNN,“ nentis Lavrov. „Me kinnitame, et tahetakse tekitada informatsiooniblokaadi, objektiivse informatsiooni varjamise taustal levitatakse täiesti andestamatut valet.“

Seoses sellega juhtis Lavrov tähelepanu lääneriikide suursaadikute tööle Moskvas.

„Ukrainas Vene telekanaleid blokeeritakse, läänes püütakse neid lämmatada sündmuste ettevalmistamisega. Aga saadikud Moskvas näevad, mida näitab Vene televisioon otse-eetris ja nad peaksid edastama oma valitsustele teadmiseks tõde Ukrainas toimuva kohta,“ rõhutas Lavrov.

Ukraina Donetski ja Luhanski oblasti referendumite kohta ütles Lavrov, et Venemaa austab nende tulemusi ja nende tulemuste realiseerimine peab toimuma otsese dialoogi kaudu Kiieviga, milles peavad osalema kõik osapooled.