„President Saakašvili on Gruusia rahva patoloogia ja anomaalia ning veelgi enam, ta on kasvatamatu,“ ütles Lavrov RIA Novosti vahendusel kohtumisel Lõuna-Korea kolleegi Kim Sung-hwaniga Moskvas. „Aga meie, nagu president Medvedev varem ütles, ei seosta Gruusia rahvast selle tegelasega... ja oleme valmis ärisidemeid arendama [ning ka] pragmaatilisi ja vastastikku kasulikke kontakte Gruusiaga.“

Eelmisel nädalal antud intervjuus Gruusia ja Vene meediale ütles Venemaa president Dmitri Medvedev, et ei andesta Saakašvilile kunagi Vene rahuvalvajate surma Gruusia-Vene konflikti ajal, mis algas 2008. aasta 8. augustil. Medvedev lisas, et toetab Saakašvili üle rahvusvahelisel tribunalil kohtu mõistmist.

Saakašvili pressiteenistus kommenteeris kiiresti ja teatas, et Medvedev õigustab küüniliselt etnilist puhastust ja okupatsiooni.

„See [Vene-Gruusia sõda] ei ole Venemaa seisukohalt läbi, sest ma võin praktiliselt öelda, et Venemaa ei tunnusta rahulepingut ja tahab ametlikult meie valitsuse kukutada,“ ütles Saakašvili esmaspäeval Vene raadiojaamale Ehho Moskvõ.