„Täna on tõesti olemas reaalne võimalus rahumeelseks reguleerimiseks Minski kokkulepete alusel,“ ütles Lavrov TASS-i vahendusel. „12. veebruari meetmetekompleksis fikseeritud sätted tuleb täielikult ja järjekindlalt ellu viia. Võtmetingimus on Ukraina võimude otsedialoogi korraldamine Luganski ja Donetskiga.“

Lavrov märkis, et erilist muret tekitab humanitaarolukord Donbassis, regiooni majandusblokaad. „Vastus kõigile lahendamist ootavatele küsimustele sisaldub Minski kokkulepetes,“ jätkas Lavrov. „Venemaa teeb ka edaspidi, sealhulgas Normandia nelikule toetudes, igakülgset koostööd teiste riikidega optimaalse lahenduse leidmiseks kujunenud olukorrast väljumiseks.“

Varem neljapäeval ütles Lavrov telekanalile Rossija 24, et Moskva suhtub pessimistlikult Minsk-2 täitmisse Kiievi poolt.

„Petro Oleksijovõtš Porošenko on meie läbirääkimistepartner. Ilmselt tuleb tal Kiievis äärmiselt palju avalikkuse ees ja praktilises tegevuses arvestada „sõjapartei“ olemasoluga. Kuidas sellesse terminisse ka suhtuda, on ta seal olemas,“ ütles Lavrov.

„Sellest seisukohast suhtun ma väga pessimistlikult Kiievi praeguse võimukonfiguratsiooni võimesse täita see, millele kirjutas alla president Porošenko Venemaa, Saksamaa, Prantsusmaa ja OSCE toetusel,“ lausus Lavrov.