25. aprillil öeldi Kobzonile ära USA viisa seoses kahtlustustega kriminaalses tegevuses või seotuses inimestega, kes on toime pannud kuritegusid. „Mul ei ole häbi isegi mitte selle pärast, et need esinemised ära jäid, vaid selle pärast, et minu riik ei suuda minu kaitseks välja astuda. Minu maa peab mind kas kaitsma või karistama, juhul, kui ma süüdi olen,“ ütles Kobzon ja tegi ettepaneku, et Venemaa pöörduks Euroopa inimõiguste kohtusse, vahendab Lenta.ru.

Turismifirma Russian-American Consulting Corporation, mis Kobzoni viisaasjadega tegeleb, esitas juba varem USA riigidepartemangule kaebuse. „Ise ei hakkama kuskile apellatsioonidega pöörduma, ei taha peaga vastu seina joosta,“ ütles Kobzon.

Laulja selgitas USA pretensioone vaenlaste salasepitsustega. „Juba 1994. aastal minu vaenlaste poolt USA-sse saadetud anonüümkirjade alusel kahtlustatakse mind selles, et ma olevat osalenud narkootikumide ja relvadega äritsemises. Ma olen kõik need 18 aastat rääkinud, et olen valmis USA-sse sõitma ning vastama Ameerika võimude ja Ameerika kohtute kõigile küsimustele,“ ütles Kobzon.

USA riigidepartemang tühistas Kobzoni mitmekordse sissesõiduviisa 1995. aastal laulja võimaliku osalemise tõttu ebaseaduslikes operatsioonides erinevate kontrolli all olevate preparaatidega. Mitteametlikult on räägitud Kobzoni sidemetest Vene maffiaga.