Zemgale politsei regionaalvalitsuse ülem Haralds Laidiņš kinnitas väljaandele vahejuhtumi toimumist, ent tõrjus kategooriliselt spekulatsioone kahe politseiniku vahelisest konfliktist.

Tulistamine leidis aset jaoskonna avalikus ruumis, selle käigus tulistas üks politseinik teist ning haavas teda käsivarde. Kuul läks läbi käe ning tabas ka politseiniku ülakeha.

Haavatut kutsuti abistama parameedikud, ent vältimaks avalikku tähelepanu otsustati asja esitleda ettevaatamatu relvakäsitsemisena, väidab leht.

Laidiņš tõrjus kategooriliselt sündmuste sellist tõlgendust.

“Kõik, mida ma saan täna öelda, on see, et kõik on elus ja keegi pole isegi haiguslehel. Mitte mingit konflikti polnud. Mõlemad ohvitserid on vahejuhtumi tõttu sügavalt häiritud,” tsiteeris Diena politseijuhi sõnu.

Tulistamist uuritakse, seda nägi pealt mitu inimest.

Zemgale regionaalpolitsei pressiesindaja Ieva Sietniece ütles BNS-ile, et mõlemad ohvitserid saadetakse psühholoogi juurde.

Vahejuhtumi suhtes on algatatud kriminaaluurimine ning sisejuurdlus.

Ehkki Diena teatas oma allikatele viidates, et tulistaja on sõbrasuhetes vendade Hristoforidistega, kes panid 2011. aasta jaanuaris Jēkabpilsis toime relvastatud röövi mänguautomaatide saalis, on politsei tõrjunud nende kahe juhtumi seotust.

25. jaanuaris Jēkabpilsis toimunud mängupõrgu röövimiskatsel sai surma üks politseinik ning haavata veel kaks. Neli viiest röövis osalenust olid politseinikud – kaks märulipolitsei allüksusest Alfa ning kaks Tukumsi politseist.