"Riia ja Liepāja Baby Boxid on päästnud juba seitse elu. Viis tüdrukut ja kaks poissi on ilma probleemideta täie tervise juures ning kasvavad turvalistes, soojades ja heaolu pakkuvates perekondades kasuvanemate juures. Ma olen kindel, et kõik seitse kasvavad täisväärtuslikeks ja meie ühiskonnale majanduslikult vajalikeks inimesteks ja isiksusteks,” ütles Baby Boxi projekti maaletooja ja juht Lätis Laura Zvirbule Läti Delfi vahendusel.

Daugavpils on Läti suuruselt teine linn ja sealne haigla on kõige tähtsam ja suurem meditsiiniasutus Läti idaosas. Baby Boxi avamisele seal aitas kaasa raske majanduslik ja kriminogeenne olukord Latgales. Zvirbule sõnul on küll kõige parem kui Baby Boxid jäävad alati tühjaks, kuid kui tänu nendele õnnestub päästa kas või ühe lapse elu, õigustavad need ennast.

Läti esimene Baby Box avati Riias 2009. aasta septembris ja teine 2010. aasta oktoobris Liepājas. Riia Baby Boxi on jäetud kuus ja Liepāja omasse üks laps.

Lätis kavatsetakse avada kokku üle viie Baby Boxi. Seda projekti toetavad siseministeerium, tervishoiuministeerium, sotsiaalministeerium, seimi inimõiguste ja ühiskonnakomisjon, omavalitsused, Läti lastefond, Läti meediakanalid, juhtivad meditsiinieksperdid, ombudsman ja kirik.