Vējonis sündis 1966. aasta 15. juunil. Hariduselt on ta bioloog, kes on ametiredelil tõusnud alguses ametnikuna ja hiljem poliitikuna, vahendab Läti Delfi.

Ainsa kõrghariduse omandas Vējonis Läti riikliku ülikooli bioloogiateaduskonnas. Bioloogiaõpetajana töötas Vējonis alla aasta. Vajalikke kogemusi omandas Vējonis Madona keskkonnakomitee esimehe asetäitjana ning juba iseseisvas Lätis läks poliitikasse ja temast sai Madona duuma liige.

Vējonis on abielus ja tal on kaks poega. Abikaasa Iveta Vējone on 15 aasta jooksul omandanud vajaliku etiketi: tema mees on kõrgetel ametikohtadel olnud ning ametlikest või pidulikest üritustest koos naisega osa võtnud juba ammu.

Ministriks sai Vējonis esimest korda 2002. aastal ja lahkub sellest staatusest alles nüüd, presidendiks valimise järel. Vējonis juhtis keskkonnaministeeriumi alates selle loomisest ning alles eelmisel aastal sai temast Laimdota Straujuma valitsuses kaitseminister. Praeguse roheliste ja talupidajate liidu osaks saanud roheliste partei liige on Vējonis olnud alates 1990. aastast.

Vaatamata pikaaegsele tööle ministrina on Vējonisel õnnestunud skandaale vältida. Läti Delfi hinnangul ei ole karisma ja oraatorivõimed tema tugevad küljed, kolleegid peavad Vējonist pragmaatiliseks ja tööd armastavaks inimeseks, kes oskab kokkuleppeid sõlmida.