Eihenbaumsi sõnul pole esialgu selge, millist toetust Ukraina pool täpselt ootab. Kui Kiievist laekub ametlik taotlus, teeb Läti kõik võimaliku abi andmiseks. „Kui miski on meie võimuses, siis me teeme seda,“ lubas Eihenbaums, vahendab Läti Delfi.

Ukraina justiitsministeeriumi veebilehel juba teatatakse, et Kiiev teeb Lätile ettepaneku esineda Euroopa inimõiguste kohtus Venemaa-vastastes hagides. „Meile on see väga tähtis, sest see on tõsine poliitiline sõnum, et Euroopa ja Euroopa Liit ei jäta meid Venemaa vastu üksi muu hulgas ka kohtuprotsessides,“ ütles Ukraina justiitsminister Pavlo Petrenko kohtumisel Läti justiitsministeeriumi delegatsiooniga minister Gaidis Bērziņši juhtimisel.

Bērziņš märkis, et ei näe omalt poolt takistusi Läti osalemisele selles protsessis. „Ma pöördun kindlasti Läti välisministri poole, sest meil on just tema vastutav ja kompetentne Euroopa inimõiguste kohtus oma huvide esindamise küsimustes, ning informeerin teda teie seisukohast. Omalt poolt ei näe ma takistusi, et Läti võiks neis protsessides kolmanda osapoolena osaleda,“ ütles Bērziņš.