Jasinskas tunneb omal vastutust, kuid mitte süüd. Enda sõnul võib ta inimestele silma vaadata. Maxima Latvija juht leiab, et kaupluses, kus varises sisse katus, tegutsesid töötajad nii, nagu nad oleksid sellises olukorras pidanudki tegutsema, vahendab Läti Delfi.

Päeval, kui tragöödia aset leidis, 21. novembril, hakkas tulekahjusignalisatsioon Maxima kaubanduskeskuses esimest korda tööle kell 16.20, kuid pärast selle põhjuse uurimist leidsid töötajad, et inimeste elule mingit ohtu ei ole, mistõttu inimesi hoonest ei evakueeritud, rääkis Jasinskas varem.

Jasinskas kinnitas ka, et Maxima ei kavatse Läti turult lahkuda. Küsimusele, kas ettevõte on tunnetanud boikotti, millele kutsutakse üles sotsiaalvõrgustikes, vastas Jasinskas, et praegusel hetkel ei pööra Maxima sellele tähelepanu.

Jasinskas ei vastanud pressikonverentsil paljudele küsimustele tragöödia kohta ja lubas saata vastused kirjalikult. Näiteks ei suutnud Maxima Latvija juht vastata küsimusele, milline asutus andis supermarketile loa jätkata tööd ajal, kui katusel toimusid ehitustööd.

Katusevaringu tagajärjel Riia Zolitūde linnaosas hukkus 54 inimest. Peaminister Dombrovskis teatas oma tagasiastumisest kolmapäeval, 27. novembril.