Läti musta nimekirja on kantud isikud, kes on viimasel ajal agressiivselt toetanud Krimmi annekteerimist ning andnud korduvalt avalikult alandavaid hinnanguid Ukraina tegevusele, vahendab Läti Delfi.

Läti välisminister Edgars Rinkēvičs teatas, et kui nimekirja kantud isikud viibivad juba Läti territooriumil, palutakse neil riigist lahkuda. „Show'd arreteerimiste ja politsei kasutamisega nende isikute väljasaatmiseks mingil juhul ei tule,“ ütles Rinkēvičs.

Sel nädalal algab Jūrmalas traditsiooniline muusikafestival „Uus laine“. 23. juunil pidi selle raames toimuma Jossif Kobzoni kunstiline õhtu, kuhu oli kutsutud mitmeid kuulsaid lätlasi ja venemaalasi.

Kobzon sattus Läti musta nimekirja juba 2003. aastal, kuid uus siseminister Ēriks Jēkabsons muutis selle otsuse ära pärast seda, kui Kobzon praktiliselt igal aastal vabalt Lätit külastas sellesama festivaliga seoses.

Eesti siseministeeriumi pressiesindaja kinnitusel Kobzoni, Gazmanovit ja Valeriat Eestisse sissesõitu piiravasse musta nimekirja lisatud ei ole.