Landsbergis kommenteeris nõnda Primakovi visiiti Vilniusse, mille käigus Vene poliitik teatas, et ta “ei taha”, et Leedu saaks tänavu sügisel Prahast toimuvalt NATO tippkohtumiselt liitumiskutse.

“Ma nägin Primakovi teleriekraanilt, pilt oli väga kõnekas sõnadetagi. Ma nägin kurja inimest, kes esindas kurja riiki. Kurja sellepärast, et Leedu läheb oma teed,” rääkis konservatiivide juht esmaspäeval pressikonverentsil.

Ühtlasi väljendas ta hämmeldust selle üle, et president Valdas Adamkus võttis vastu Primakovi, kes pole enam tipp-poliitik, vaid riigiduuma lihtliige.

“Vahest palus Primakov kokkusaamist ja president ei tahtnud ebaviisakas olla,” oletas Landsbergis.

Primakov saabus Vilniusse laupäeval oma isikliku sõbra — Vene suursaadiku Leedus Juri Zubakovi kutsel. Endine valitsusjuht sai kokku mõnede Leedu poliitikute ja äriringkondade esindajatega.

Praegu 72 aastat vana Primakov juhtis Vene valitsuse tööd aastatel 1998-1999, enne seda oli välisminister ja Vene Välisluuretalituse direktor.

Tema loodud partei Isamaa (Otetšestvo) ühines hiljuti võimuparteiga Ühtsus (Jedinstvo). Primakov ise on parteitegevusest taandunud.

Mullu 14. detsembril valiti Vene Kaubandus-Tööstuskoja presidendiks.