Prantsusmaa põhja- ja idaosas tormi tõttu katkenud rongi- ja lennuliiklus läks taas käima, kui teed olid vabastatud langenud puudest ja katusekividest. Piirkonnas hukkus tormis vähemalt 33 inimest ja ligi miljon majapidamist oli veel esmaspäeval elektrita.

Esmaspäeva õhtul aga tabas Prantsusmaa edelaosa uus torm - 198-kilomeetrise tunnikiirusega lõõtsunud tuuled nõudsid kaheksa inimese elu.

Põhja-Hispaanias sai tormis surma viis inimest.

Kaks inimest jäi Bilbaos tuulest ümberlükatud kraana alla ja üks hukkus eeslinnas. Astuuria piirkonnas Miereses jäi kaks töölist kokkuvarisenud seina alla.

Lennukompanii Iberia teatas, et tema lennukid ei maandu Põhja-Hispaania lennuväljadele Santiagost San Sebastianini. Galiitsia kalalaevastik istub sadamas tormivarjus.

Prantsuse peaminister Lionel Jospin kiirustas Egiptuse-visiidilt koju ja kuulutas tormis kannatada saanud alad katastroofipiirkonnaks.

Ta kiitis politseid ja tuletõrjet, kel tuli pühapäeval ja esmaspäeval vastu võtta 11.000 väljakutset.

"See torm on pretsedenditu katastroof," ütles Jospin Pariisi lähedal Versailles' pargis üle murdunud puu ronides. "Päästeteenistused tegid ära tohutu töö."

Suurbritannias hukkus tormis kaheksa inimest ja ametnike sõnul on sajad majad lähipäevil tulvaohus, sest 270 Lõuna-Inglismaa jõe veetase on tõusnud kriitilise piirini.

Saksamaal, kus jõulutorm nõudis 15 inimese elu, on paljud teed ikka veel langenud puudest tõkestatud.

Tormituuled tekitasid kõvasti kahju ka Šveitsis, kus Alpides sai surma 12 inimest, kaks neist kukkusid alla suusatõstukiga.

Üle kallaste tunginud jõed jätsid Lõuna-Belgias Charlerois joogiveeta 30.000 inimest.

Itaalias kukkus pühapäeval alla tormi kätte jäänud väikelennuk, mille piloot ja instruktor said surma.

Kümnetel tuhandetel jõulureisijatel jäi sihtpunkti jõudmata, sest Prantsuse riiklik raudteekompanii SNCF katkestas pühapäeval rongiliikluse kogu Põhja-Prantsusmaal. Suuremates linnades majutati reisijad varjupaikadesse, spordisaalidesse ja noortehostelitesse.

Normandia ja Ida-Prantsuse rongiliiklus ei taastu täielikult ilmselt enne reedet.

Versaille' loss lubati teisipäeval taas külastajatele avada, kuid selle katus on tugevasti purunenud ning lossi ümbruse pargis ja metsas murdis tuul 10.000 puud.

Pariisi linnapea sõnul kahjustasid tormid Boulogne'i ja Vincennes'i metsa 300.000 puust 40 protsenti.