Suurimad kaotused on olnud Montreali linnas, kus kolmapäevaks oli surnud 12 inimest. Kuumalaine algas eelmisel reedel ning on suurim, mis Quebeci provintsi mitme aastakümne jooksul tabanud on.

Montreali tervishoiuosakonna arsti David Kaiseri sõnul elas enamik surnutest üksinda ning neil puudusid kliimaseadmed.

Linnapea Valérie Plante kinnitas pressikonverentsil, et linn teeb kõike, et olukorda parandada. Linn on avanud basseinid ja konditsioneerimisega alad, jagab elanikele vett ja hoiab silma peal vanematel kodanikel. Plante’i sõnul on päästeteenistus külastanud üle 15 000 inimese, et nende heaolu kindlaks teha.

Montreali kohalik kiirabiteenistus Urgences-Santé on öelnud, et nad on saanud üle 1200 kõne päevas alates kuumalaine algusest. See on 30 protsenti rohkem, kui kiirabiteenistus saab töökamatel päevadel.

Kiirabi on niivõrd ülekoormatud, et soovitavad inimestel oma lähedastelt abi otsida, kui nende elu ei ole ohus. „Urgences-Santé on oma võimete piirideni jõudnud ja me vajame nüüd oma elanike abi, et saaksime kõikidele kvaliteetset abi pakkuda,“ ütles kiirabiteenistuse president Nicola D’Ulisse CBC Newsile.

Kolmapäeval tõusis temperatuur Montrealis 34 kraadini ning täna on oodata kuni 43 kraadi sooja. Reedest loodavad sünoptikud, et temperatuur langeb umbes 24 kraadini.