Samas ei loeta neid kuritegusid arvatavasti inimsusevastasteks tegudeks ja nendega on ka raske rahvusvahelisse kohtusse minna, vahendab Kyiv Post.

Ülestunnistuse tegi Arseni Pavlov ehk Motorola, Kremli toetatud Sparta pataljoni juht 3. aprillil Kyiv Postile, kui teatas, et ei kommenteeri pealtnägijate väiteid, et ta tappis 21. jaanuaril Ukraina sõjavangi Ihor Branovõtski.

"Uskuge või mitte, aga mind ei huvita, milles mind süüdistatakse. Ma lasin 15 vangi maha. Mul on ükskõik. Ei kommenteeri. Tapan, kui tahan, kui ei taha, ei tapa,“ ütles Pavlov ebatsensuursete sõnade saatel Kyiv Postile.

Ukraina siseministeeriumi esindaja kinnitas väljaandele, et Pavlovi tunnistus on inimsusevastase kuriteo uurimise raames juba luubi all. Osa sellest uurimisest on Branovõtski tapmise asjaolude menetlus. 

Tapmiste tunnistaja, ise vangide seas olnud Juri Sova sõnul peksti teda ja teisi vange Pavlovi juhtimisel kuus-seitse tundi järjest, mis kvalifitseerub piinamiseks. Siiani pole Ukraina võimudel juhtunu kohta aga tõendeid.

Venemaa kodaniku Pavlovi juhitud Sparta pataljon mängis võtmerolli Donetski lennujaama vallutamises jaanuaris.