Seega on sakslaste enamuse jaoks nende oma riigi majanduslikud huvid selles küsimuses teisejärgulised, vahendab Der Spiegel.

Selle poolt, et Saksamaa liiduvalitsus üksi karmimad sanktsioonid kehtestaks, oli 40 protsenti vastanutest, 54 protsenti oli selle vastu.

Saksamaa asekantsleri ja majandusministri Sigmar Gabrieli sõnul peavad sanktsioonid olema suunatud Venemaa majandusjuhtide vastu. „Ennekõike peame me oligarhe sihtima,“ ütles Gabriel Der Spiegelile. „See peab meil järgmisel nädalal õnnestuma.“

Der Spiegeli andmetel on Saksamaa luureteenistuse Bundesnachrichtendiensti (BND) hinnangul täiesti võimalik, et mõned Euroopa Liidu sanktsioonide pärast muretsevad oligarhid seavad varsti majandushuvid poliitilistest ettepoole ja nõuavad, et Venemaa president Vladimir Putin pidurit vajutaks.

BND näeb tõendeid selle kohta, et Moskva juhtkonnas käib äge võitlus karmi liini pooldajate ja majandusjuhtide vahel mõju pärast Putinile. Erinevalt sellest, mida lääne salateenistused veel Ukraina kriisi alguses arvasid, paistavad Putini võimublokis siiski praod tekkivat.