Forsa instituut küsitles ajakirja Eltern nimel umbes 1000 meest vanuses 20- kuni 55-aastat, kirjutab ajaleht Die Süddeutsche Zeitung.

83 protsenti küsitletutest ütleb, et hea isa on see, kes veedab võimalikult palju aega oma lapsega. 71 protsenti 20- kuni 45-aastatest isadest arvavad, et see on hea, kui nad oma lapsi toita ning neil mähkmeid vahetada oskavad. Kahe kolmandiku isade arvates on nende elu tänu lastele õnnelikum. Lapsehoolduspuhkusel olevatest isadest ütleb seda 75 protsenti.

On kahtlus, et paljud isad vastasid nii, kuidas sotsiaalselt soovitud on. Statistikute sõnul annavad küstletavad neid vastuseid, mis ühiskond neilt nõuab.

Kuidas see efekt antut küstlust mõjutas, on väga raske välja uurida. Silmatorkav on aga see, et osad tulemused ei sobi uue põlvkonna isade vaadetesse: neli isa viiest ei julge lapsehoolduspuhkust võtta. Ülejäänud 19 protsenti võtavad tihti tavaks olevad kaks kuud. Enamasti jäävad naised 12 kuuks koju.

Mehed arvavad tihti, et lapsehoolduspuhkus kahjustab nende karjääri. 45 protsenti vastas, et tagajärjed oleksid negatiivsed, kui nad oma ülemusele ütleksid, et tahaksid lapsega koju jääda.

Numbrid näitavad soovide ja tegelikkuse kaugust üksteisest. Ühelt poolt tahavad isad pere eest hoolitseda, teiselt poolt on nad aga tööga väga seotud.