Tulemuseks on saadud maailma riigijuhtide „netopopulaarsus“ või „netoebapopulaarsus“ riigiti, vahendab Ilta-Sanomat.

Kui näiteks 59 protsenti kõigist küsitlusele vastanutest teatas, et suhtub USA presidenti Barack Obamasse positiivselt ja 29 protsenti negatiivselt, tuli tema populaarsust näitava indikaatori väärtuseks nende vahe ehk 30. Venemaa presidenti Vladimir Putinisse väitis positiivselt suhtuvat kokku 33 protsenti vastanutest ja negatiivselt 43 protsenti. Seega tuli Putini populaarsust näitava indikaatori väärtuseks -10.

Putin sai kõigist küsitluses osalenud riikidest kõige negatiivsema hinnangu Soomest: -83. Järgnes Rootsi, kus Putini populaarsus oli -77. Näiteks Lätis oli vastav number -22.

Kõige positiivsemalt suhtutakse Putinisse küsitluse järgi Armeenias (79), Vietnamis (76) ja Mongoolias (73). Serbias, Bangladeshis ja Venemaal on Putini populaarsuse näitaja 72.

Ukrainast sai Putin negatiivse hinnangu (-38), samuti USA-st (-44).

Küsitlusele vastas kokku 64 000 inimest, igast riigist umbes tuhat kas näost näkku, telefoni teel või internetis. Küsitlus toimus septembrist kuni detsembrini ja selle veamarginaaliks loetakse 3-5 protsenti.

Obama populaarsus oli küsitluse järgi suurim Kosovos (83), Vietnamis (80), Portugalis (76), Rootsis (75), Colombias (73) ja Soomes (72).

Kõige negatiivsemalt suhtutakse Obamasse Venemaal (-83). Oma kodumaal pälvis Obama tulemuse 12.

Venelased peavad maailma juhtidest peale Putini lugu veel Hiina presidendist Xi Jinpingist (57). Negatiivse hinnangu said venelastelt Saksamaa liidukantsler Angela Merkel (-47), Prantsusmaa president François Hollande (-30) ja Suurbritannia peaminister David Cameron (-48).