See on järjekorras juba kolmeteistkümnes. Eelmised toimusid 2001-2008 (v.a 2005) ja viiel korral vahemikus 2012-2016.

Ürituse täpne pikkus ei ole kindel – see võib kesta mitu tundi. Venemaa suuremad telekanalid teevad sellest otseülekandeid.

Suurimaid hiljutisi uudiseid Putini suhtes on see, et mees teatas möödunud nädalal ametlikult plaanist veel kord presidendiks kandideerida. See oleks siis tema neljas ametiaeg.

Uudisteagentuuri Tass andmetel osaleb tänavu ajakirjanikke rohkem kui eales varem, nimelt üle 1600. Nende hulgas samale ametikohale kandideeriv Ksenia Sobtšak telekanalist Dožd. Eelmine rekord sündis möödunud korral, kui see number oli 1437.

Putini iga-aastased pressikonverentsid on kujunenud suureks ja põnevusega jälgitud meediasündmuseks – nii Vene presidendi valmiduse tõttu paljudest asjadest rääkida ja paljudele küsimustele vastata kui ka tema humoorika ja mängulise lähenemise tõttu.

Samaaegselt ürituse kestvusega on kasvanud osalevate ajakirjanike ja nende poolt esitatud küsimuste arv.

Näiteks 2001. aasta pressikonverents kestis poolteist tundi, kuhu saabus 400 ajakirjanikku, kes esitasid kokku 22 küsimust. 2008. aastal kestis üritus aga neli ja pool tundi, osales 1300 ajakirjanikku, kellelt saabus 106 küsimust.