Paarikümnene kamp meeleavaldajaid tõi endaga kaasa teabelehti ja teatas, et esindab mitut kurdi ühendust, vahendas Ilta-Sanomat.

Sündmuskohale saabus politsei, et protestijatega läbirääkimisi pidada. Meeleavaldajaid on nende endi sõnul ärritanud see, kuidas on kajastatud hiljutisi vägivallaakte Türgis.

Rootsi ajalehe Aftonbladet andmetel sai olukord alguse kella viie ajal õhtul. Uudistetoimetuse töötajad kutsusid kohale politsei, kes saabus umbes kümne minutiga.

TT peatoimetaja ütles intervjuus ajalehele, et sissetungist hoolimata pole toimetuses ärevat atmosfääri.

„Me suhtleme iga päev inimestega, kellel on meie töö kohta oma arvamus ja kes tahavad anda sellesse oma panuse. Aga see ei tohi juhtuda meie tööruumidesse tungides,“ ütles TT juht Vicktor Olsson.

Meeleavaldajate sõnul külastasid nad mitut Rootsi uudistetoimetust.

Detsembris tungisid kurdi meeleavaldajad Rootsi parlamenti.

Täna toimus kurdide meeleavaldus ka Londonis, kus protestijad pärastlõunal Briti konservatiivse partei ruumidesse tungisid, kirjutas ajaleht The Guardian. Kurdid otsivad ka Suurbritannia ministrite tähelepanu.

Guardian kirjutab, et meeleavaldajad tahavad tähelepanu juhtida tsiviilisikutele, kes kannatavad Türgis olnud vägivalla järel alanud läbirääkimiste tõttu. Nad nõuavad, et Briti valitsus veenaks Türgit lõpetama rünnakuid kurdide partei PKK vastu.