Küprose politsei esindaja Michalis Katsounotos ütles, et 54-aastane Kanada kodanikuna esinev Christopher Metsos ei tulnud end kella 18 ja 20 vahel kolmapäeva õhtul Larnaca politseisse registreerima, nagu näevad ette tema kautsjoni vastu vabastamise tingimused, teatab Associated Press.

Katsounotose sõnul pole õnnestunud Metsost leida ning tema kohta anti välja vahistamiskäsk vabastamistingimuste rikkumise eest.

Üks Metsost Küprosel esindavatest advokaatidest ütles, et pole kliendiga ühendust saanud pärast teisipäeva pärastlõunat.

Metsose kiire kadumine on tekitanud küsimusi, miks Küprose võimud ta üldse kautsjoni vastu vabastasid.

Advokaadi sõnul polnud see üllatus, sest Metsos andis ära oma reisidokumendid, lubas ilmuda kord päevas kohalikku politseijaoskonda ja maksta ära 26 500 euro (413 000 krooni) suuruse kautsjoni.

Metsos võis põgeneda türklastega asustatud Põhja-Küprosele, mida pole riigina tunnustanud ükski riik peale Türgi ja millel pole ühegi riigiga ametlikke väljaandmislepinguid.

Põhja-Küprosel on Türgiga lennu- ja parvlaevaühendus. Parvlaevaühendus on Põhja-Küprosel ka Süüria sadama Latakiaga.

Põhja-Küpros on tuntud seaduse eest põgenevate brittide varjupaigana.

Metsos vahistati teisipäeva varahommikul Larnaca lennuväljal, kui ta üritas minna Budapesti suunduvale lennukile. Küprosele saabus ta 17. juunil. Küprose võimud said Interpoli vahistamiskäsu 25. juunil.