Ajalehes Savon Sanomat umbes aasta tagasi avaldatud intervjuus ütleb naine, et oli karjäärile orienteeritud vallaline, kes on teinud 12 aastat karjääri. Ta räägib, et on töötanud ka ühe Euroopa riigi suursaatkonnas Helsingis. Samuti on ta töötanud ühe organisatsiooni heaks Aafrikas. Ta korraldas siis konverentsi, kus osales ka Soome tollane president Tarja Halonen, vahendab Ilta-Sanomat.

Ilta-Sanomate andmetel töötas naine 2000. aastate alguses ligi aasta ka Helsingis ühiskondlikus uurimisinstituudis, kust öeldi, et tegemist oli osaajaga tööga. See sisaldas muu hulgas seminaride korraldamist.

Naine oli ka Strasbourg'is rahvusvahelise konverentsi eesistuja.

Brüsselis töötav isik kirjeldab naist värvika persoonina.

2011. aastal lõpetas naine töö Euroopa Liidu rahastatud organisatsioonis. Oma sõnade järgi põles ta läbi.

2011. aasta suvel pani naine end kirja avatud ülikooli, kuid ei hakanud seal õppima. Ta aeglustas teadlikult elutempot ja keskendus perele, kellega koos kolis Kuopiosse.

Aasta tagasi sügisel käivitas naine Kuopios oma äri. Ta asutas veebilehe, kuhu kirjutatud tekstis nimetab end õnnelikuks pereemaks.

Selle aasta kevadel kirjutas ta oma kodulehel, et jäi keerulise raseduse tõttu emapuhkusele.

Eelmisel laupäeval leidis politsei naise kodust 2,5 aasta ja 1,5 kuu vanused lapsed surnuna. Kohus jättis naise teisipäeval kahes mõrvas kahtlustatavana vahi alla.