Tänane meeleavaldus on pühendatud Gruusia taasiseseisvumise 18. aastapäevale, eriti aga 20 aasta möödumisele Nõukogude vägede poolt jõhkralt laiali aetud miitingu ohvrite mälestusele (9. aprillil 1989 toimund manifestil hukkus sõdurite käe läbi üle 20 inimese).

Tbilisi linnavõimud on opositsioonile miitinguteks loa andnud. Protestiaktsioonid toimuvad 9. kuni 16. aprillini - nendel kavatsetakse nõuda Saakašvili tagasiastumist.

Praeguseks on opositsionäärid sulgenud liikluse kesklinnas asuval Rustaveli prospektil. Infoagentuuri Trend teatel on parlamendihoone ette kogunenud juba ligi 50 000 inimest. Liidritest on kohal erakondade Gruusia Tee ja Vabadus liidrid Salome Zurabišvili ja Konstantin Gamsahhurdia.

Interfaxi teatel hakkasid sündmuskohale saabuma ka mujalt pärit opositsiooni toetajad. Parlamendi suunas liigub tuhandeid inimesi - ühte kolonnidest juhib endine Saakašvili kaasvõitleja ja parlamendi esinaine, vastloodud partei Demokraatliku Gruusia juht Nino Burdžanadze.

Ka Agence France-Pressi andmetel on aga parlamendi ette kogunenud juba kümneid tuhandeid miitingulisi. Suurem miiting algas seal kell 14. Protestiaktsioone kavatsetakse korraldada ka teistes Gruusia linnades.


Üks tuntud opositsionääre Levan Gatšetšiladze ütles kümnete tuhandete inimeste poole pöördudes, et "meid on väga palju ja me saavutame oma eesmärgid", vahendab Interfax.

"Kogu Gruusia on täna siin. Meil on täna raske, sest kõik on ühe inimese - Mihheil Saakašvili - käes ja ta peab lahkuma," teatas Gatšetšiladze.

Rahvamassid skandeerivad "Miša, mine ära!". Opositsiooni sõnul on miitingust osavõtjaid juba 100 000. Seda arvu kinnitavad ka RIA Novosti ajakirjanikud.