Kirjad, mida nimetatakse troonipärija omapärase käekirja tõttu „musta ämbliku“ memodeks, on pärit ajavahemikust 2004. aasta september kuni 2005. aasta märts, kui Tony Blair oli Suurbritannia peaminister, vahendab Sky News.

27 kirja paljastavad Walesi printsi ja Blairi tiheda töösuhte.

Pärast pikka apellatsiooniprotsessi nõustus Suurbritannia ülemkohus eelmisel kuul lõpuks kirjade avaldamise keelu tühistama. Valitsuse katsed kirjade avaldamist takistada läksid maksumaksjatele maksma üle 400 000 naela, teatas Guardian.

Endine peaprokurör Dominic Grieve püüdis avaldamist takistada, väites, et see õõnestab troonipärija poliitilise neutraalsuse põhimõtet.

Kirjade avaldamist nõudis ajaleht Guardian, mille peatoimetaja Alan Rusbridger ütles: „Me võitlesime selle asja eest sellepärast, et me uskusime – ja enamik vanemkohtunikest riigis nõustusid – et kuninglik perekond peab tegutsema samal määral läbipaistvalt kui kõik teised, kui nad püüavad ühiskonnaelu mõjutada.“

Walesi printsi pressiesindaja ütles, et kirjad näitavad, et Charles hoolib sügavalt riigist ja püüab kasutada oma ainulaadset positsiooni teiste aitamiseks.