Nimelt suutsid teadlased kasutada elektromagneteid ja arvutit, et ühendada ühe arvutimängija aju elektrilise tegevuse tagajärjel tekkinud magnetlained temast poole miili kaugusel istuva teise arvutimängija ajulainetega.

Masin salvestas arvutimängija ajusignaalid ja kasutas neid, et kontrollida teise arvutimängija käelihaseid. See lasi inimesel, kellel ei olnud oma käte üle mingit füüsilist kontrolli, kasutada arvutiga mängimiseks teist inimest.

Uurijad usuvad, et tehnoloogia võiks aidata välja töötada uusi võimalusi insuldi saanud inimeste rehabiliteerimiseks, samuti võimaldada kirurgidel viia läbi operatsioone  kilomeetrite  kauguselt või lubada pilootidel võtta vajadusel lennuki üle kontroll maapinnalt.

Washingtoni Ülikooli doktor Rajesh Rao ütles, et „tulemused näitavad, et ühe inimese ajust võetud informatsiooni on võimalik saata teise inimese ajju“. „Neil seadmetel, mis on olnud pikka aega südamelähedased ainult ulmekirjanikele, on nüüd potentsiaali mitte ainult revolutsioneerida seda, kuidas inimesed üksteisega suhtlevad, vaid ka anda võimalus lehekülje keeramiseks ajutegevuse uuringutel.“

Uuring avaldati teadusajakirjas Public Library of Science One.