Arvamusküsitluste järgi on suurim toetus jätkuvalt kommunistidel, samas kui tervikuna on napilt juhtimas Euroopa Liiduga lõimumist pooldavad erakonnad.

Turuuuringute instituudi IMAS nädalavahetusel avaldatud küsitluse kohaselt koguvad kommunistid 19,6% häältest, neile järgnevad liberaaldemokraatlik ja demokraatlik partei vastavalt 17,2- ja 14,2-protsendilise toetusega.

Vene ärimehe juhitava moldotsentristliku Isamaa, millel keskvalimiskomisjon otsustas viimasel hetkel keelata valimistel osalemise, ja ELi-meelse Liberaalse Partei toetus jääb küsitluse kohaselt aga kaheksa protsendi kanti. Sotsialistlik Partei ei tohiks küsitluste kohaselt valimiskünnist ületada. Vajalikust kuuest protsendist jääb erakonnal puudu umbes üks protsent.

Moldovas on valimispäeval avatud 1971 ning välismaal 95 valimisjaoskonda. 101 parlamendikoha eest võistlevad 19 erakonda, üks valimisliit ja veel neli sõltumatut kandidaati. Valimisõigus on 2 844 065 Moldova kodanikul. Kokku trükiti valimisbülletääne 3 117 151, neist 2,4 miljonit rumeenia (moldova) ja 700 000 vene keeles. Separatistliku Transnistria elanikud hääletada ei saa. Parlamendivalimisi jälgib pea 4000 vaatlejat.

Moldova president Nicolae Timoft näitas valimiste eel üles tugevat toetust läänemeelsetele jõududele, öeldes oma avalduses, et inimestel tuleks toetada euroopalikku tulevikku. „EL toetab Moldovat poliitiliselt, finantsiliselt ning majanduslikult. Meil tuleb olla järjekindel ning kinnitada ustavust euroopalikule kursile, ületada erimeelsused ja olla ühtsed nende ees, kes ei soovi meile head,“ märkis ta.

Erakondade kohta, mis Euroopa Liiduga lõimumist ei toeta, ütles Timoft, et „need soovivad minna  tagasi sogasesse ja vaesesse minevikku, millest riik vabanes suure vaeva ja tohutute inimohvritega“.