Savins tunnistas ka ise oma osalust laevaröövis ja väitis muu hulgas kohtusaalis, et Arctic Sea kaaperdamise tellis tema käest Eerik-Niiles Kross, vahendas RIA Novosti.

Prokurör nõudis varem Savinsile üheksa-aastast vabadusekaotust, kuid kaitsja arvates oleks piisanud 6 kuni 6,5 aastast. Kohtuotsust ei soovinud ei riiklik süüdistaja, advokaat ega Savins ise kommenteerida.

Savins on Arctic Sea kaaperdamise asjas teine kohtualune, kes on oma süüd tunnistanud. Tallinnast pärit Andrei Lunevile on varem piraatluse eest mõistetud viieaastane vanglakaristus. Ülejäänud kuus meest, kes laeva pealt kätte saadi, väidavad, et nad on süütud ja nende osas jätkub juurdlus.

Soomest Alžeeriasse teel olnud kaubalaev Arctic Sea kaaperdati väidetavalt koos 15-liikmelise Vene kodanikest meeskonnaga juuli lõpus Läänemerel. Vene merevägi vabastas laeva 16. augustil Roheneemesaarte lähedal ja võttis selle pardal kahtlustatavatena kinni kaheksa meest, kes osutusid Eesti, Läti ja Venemaa kodanikeks ning kodakondsuseta isikuteks.