„On jõudusid, mis üritavad õhkkonda kuumaks kütta ja hullemaks teha,“ ütles Krutko. Internetti ilmus tema sõnul informatsioon üleujutuse teisest etapist ja tammi plahvatusest. „Destruktiivsed jõud meedia näol kasutavad mingit tehnoloogiat, mis pole üldse tsiviliseeritud,“ ütles Krutko Lenta.ru vahendusel.

„Mõned kanalid ei taha mitte ainult näha positiivset sellest, kuidas töötavad struktuurid ja asjassepuutuvad jõud, vaid otsivad negatiivset: kedagi kuskil solvati, keegi väljendab emotsionaalses seisundis oma viha võimu ja süsteemi vastu ja see on neile (meediale) ajendiks,“ ütles Krutko ning lisas, et massiteabevahendite seadus ei luba informatsiooni kuidagi formaatida.

Kohe pärast üleujutust avaldati internetis arvamust, et selle põhjuseks oli vee väljavool Neberdžajevskaja veehoidlast. Seda versiooni toetas Krasnodari ökoloog Suren Gazarjan. Uurimine kinnitas vee väljavoolu, kuid, nagu hiljem tunnistas ka Gazarjan ise, ei saanud see olla Krõmski ja teiste linnade üleujutuse põhjus. Lisaks sellele süüdistati korduvalt kohalikke võime üleujutusest teatamata jätmise eest. Venemaa eriolukordade minister Vladimir Putškov tunnistas, et selles küsimuses tehti vigu.

Krutko sõnul püüavad peale meedia olukorda destabiliseerida ka teiste regioonide elanikud, kes on Kubanimaale saabunud. „Õiguskaitsejõud neutraliseerivad neid, aga laekub informatsioon, et nad saabuvad teistest regioonidest, et olukorda destabiliseerida,“ ütles Krutko Interfaxile.

Krutko ei täpsustanud, milliseid sissesõitnuid ta silmas peab.