Molodaja Gvardija aktivistid kogunesid viimsepäeva pühakute Jeesuse Kristuse kiriku Venemaa peakorteri juurde Moskvas ning skandeerisid „Ei välisagentidele!“ ja kandsid loosungeid, millel mõisteti hukka USA luure keskagentuur CIA, vahendab RIA Novosti.

Mormoonide peakorteri juurde jäeti ka sümboolne lennukipilet CIA logoga ühesuunalennuks Moskvast Washingtoni.

„See on Ameerika sekt,“ ütles Molodaja Gvardija koordinatsioonikomitee kaasesinaine Jekaterina Stenjakina. „Neid rahastavad Ameerika Ühendriigid ja on tõestatud, et paljud noored mormoonid naasevad USA-sse, et töötada CIA ja FBI heaks.“

Stenjakina esines karmi hoiatusega Vene noortele, keda on tema sõnul kerge ligi meelitada mormoonide pakutavate tasuta inglise keele tundide ja vabatahtliku tegevusega.

„See algab tasuta inglise keele tundidega ja viib siis ise misjonäriks hakkamiseni,“ ütles Stenjakina ja lisas, et mormoonide väidetav 14 miljardi dollari suurune humanitaarabi Venemaal on jäänud märkamatuks.

Ekspertide sõnul on Vene võimud juba ammu muretsenud mormoonide mõju pärast riigis.

„Et mormoonid on seotud humanitaarse tegevusega, nagu kodutute toitmise või kirjanduse jagamisega, peetakse seda teatud altkäemaksu andmise vormiks,“ ütles religiooniekspert Ivar Maksutov Venemaa humanitaarteaduste riiklikust ülikoolist.

Mormoonide Ida-Euroopa piirkonna avalikkussuhete osakonna direktor Jelena Netšiporova ütles, et süüdistused välisagendiks olemises on alusetud.

„See on kellegi arvamus ilma igasuguste faktideta, ilma igasuguse õigusliku uurimiseta, ilma kohtuotsusteta,“ ütles Netšiporova ja lisas, et mormoonide peaeesmärk on evangeeliumi jutlustamine.

Netšiporova lükkas ümber ka Molodaja Gvardija väite 14 miljardi dollari suuruse abiraha kohta, öeldes, et kirik on kulutanud Venemaal humanitaarabiks vaid viis miljonit dollarit.