„Ei, president ei ole otsust vastu võtnud,” ütles Peskov ajakirjanikele, vahendab Interfax.

Peskov teatas, et Kremlil pole varem sellel teemal öeldule enam midagi lisada.

Varem teatati Kremlist, et neil on informatsioon ainult Vene sõjaväelaste kohta Süürias ega ole andmeid teiste venemaalaste kohta, kes võivad seal viibida. Peskov soovitas küsimustega sellel teemal pöörduda kaitseministeeriumi poole.

Enne seda sai teatavaks viie Venemaa kodaniku hukkumine Süürias. Meedia teatel ei olnud nad sõjaväelased. Nende surm seostati USA juhitud koalitsiooni antud löögiga Deir ez-Zori juures.

8. veebruaril teatas USA keskväejuhatus, et USA juhitud koalitsioon andis vastulöögi pärast seda, kui Süüria Demokraatlike Jõudude staap langes Süüria valitsusvägede rünnaku alla. Koalitsiooni rünnaku tagajärjel hukkus üle saja inimese.

USA kaitseminister James Mattis teatas, et 7. veebruaril ei olnud rünnakupiirkonnas Vene sõjaväelasi, millest teatas ka Vene pool.

8. veebruaril teatas Venemaa kaitseministeerium, et Vene sõjaväelasi USA koalitsiooni rünnakutsoonis ei olnud. Kaitseministeerium teatas veel, et Süüria omakaitseväelased, kes langesid USA koalitsiooni rünnaku alla, ei kooskõlastanud oma operatsiooni Vene sõjaväelastega.