„Kogu seda lugu raamib kahjuks tohutu hulk spekulatsioone, kvalifitseerimata, ebaprofessionaalset informatsiooni. Sellega kaasneb rea riikide poolt tervete andmemassiivide, radariandmete varjamine ja mitteesitamine,“ ütles Peskov RIA Novostile.

„Vene pool on teatanud, et esitas ammendava informatsiooni, mis tal selle tragöödia kohta käes oli. Aga me oleme kahetsusega alati täheldanud, et mitte kõik riigid ei ole esitanud sellist andmemassiivi. Mõned riigid ei ole endiselt näiteks radariandmeid esitanud,“ lisas Peskov.

„On olemas täiesti erinevad vaatepunktid, ekspertide omad, aga ka ümberlükkamatud faktid. Kindlasti on vaja teha järeldused, võttes arvesse viimast informatsiooni, mille avaldasid meie sõjaväelased – esmaseid radariandmeid, mis fikseerisid kõik lennuaparaadid ja objektid, mis võisid startida või viibida õhus territooriumi kohal, mida sel hetkel kontrollisid omakaitseväelased,“ ütles Peskov.

Peskovi sõnul on need andmed ühemõttelised ja neis rakette ei ole. „Vastavalt sellele, kui oleks olnud rakett, oleks ta võinud olla välja lastud ainult muult territooriumilt. Ma ei kinnita, milliselt, see on spetsialistide asi. See ei ole hüpotees, vaid ühemõttelised andmed, mis põhinevad esmastel radariandmetel,“ väitis Peskov.