„Vigu juhtub, midagi hirmsat ei ole, need parandatakse õigel ajal, mida kaitseministeeriumis ka tehti. Ma ei hakkaks seda viga üle tähtsustama,” ütles Venemaa presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov Interfaxi vahendusel.

„Kaitseministeeriumis öeldi, et, ütleme nii, toimepanija, kes lasi sellise eksituse läbi, sai vastaval moel karistada,” lisas Peskov.

Venemaa kaitseministeerium teatas eile, et Süüria linna Abu Kemali vabastamisoperatsiooni käigus selgusid faktid USA juhitud rahvusvahelise koalitsiooni otsese koostöö ja toetuse kohta Islamiriigi terroristidele. Kaitseministeerium lisas teatele fotod, mis olid väidetavalt tehtud drooniga Süürias 9. novembril. Kaitseministeerium nimetas neid vastuvaidlematuteks tõenditeks.

Selgus aga, et Venemaa kaitseministeeriumi teates oli kasutatud ekraanitõmmist arvutimängust ning mõne aja pärast kadusid need illustratsioonid kaitseministeeriumi kontodelt. Veel oli kasutatud kaht pilti Iraagi õhujõudude 2016. aasta operatsioonist.

Hiljem saatis kaitseministeerium välja pressiteate, milles öeldi, et kontrollitakse ühe allüksuse tsiviiltöötajat, kes lisas need fotod teatele ekslikult.