Pühapäeval sai teatavaks, et Saksa valitsus valmistab esimest korda pärast 2006. aastat ette muudatusi „Valgesse Raamatusse“ – rahvusliku julgeolekupoliitika doktriini. Kaitseministeeriumi koostatud 80-leheküljelist dokumenti korrigeerisid riigi teised jõustruktuurid, mille tulemusena tehti sellesse mitmeid võtmetähtsusega muudatusi, sealhulgas Venemaad puudutavaid: Moskvat ei peeta nüüd mitte partneriks, vaid vastaseks, teatas ajaleht Die Welt.

„Kui informatsioon „Valge Raamatu“ uue redaktsiooni kohta tõele vastab, võib see üheaegselt esile kutsuda nii kahetsust kui ka rahutust. Kahetsust, sest kui see vastab tõele, käib jutt Vene poole hästi teada oleva, järjekindla ja mitte vastasseisule, vaid ühistegevusele ja vastastikule koostööle Euroopa kontinendil suunatud positsiooni olemuse ilmselgest mittemõistmisest,“ ütles Peskov.

„Ja rahutust, sest selline positsioon, mis põhineb mittemõistmisel, aga võib-olla ka mingil ebaõigel informatsioonil, selline positsioon võib loomulikult vabalt viia mingisuguse konfrontatsioonilise tegevuseni, mis ei võimalda mingil moel vastastikku usalduslikke suhteid ja koostööd,“ lisas Peskov.