Papandreou ja opositsioonilise Uue Demokraatia partei esindaja Antonis Samarase vahel on kõnelusi peetud alates esmaspäevast, teatab BBC News.

Pole selge, kas teisipäeval jõuti mingile kokkuleppele. Mõnedel andmetel ei suudetud otsustada, kes hakkab uut koalitsiooni juhtima.

Paljud näevad kõige tõenäolisema peaministrikandidaadina Euroopa keskpanga endist juhti Loukas Papademost, kuid kinnitamata andmetel on tema kandidatuuriga probleeme tekkinud.

Teised Kreeka meedias nimetatud võimalikud kandidaadid on Kreeka Euroopa ombudsman Nikiforos Diamandouros ja Kreeka esindaja rahvusvahelise valuutafondi IMF-i juures Panagiotis Roumeliotis.

Rahandusminister Evangelos Venizelos, keda samuti vahepeal peaministriks pakuti, jääb tõenäoliselt senisele ametikohale.

Eurotsooni juht Jean-Claude Juncker ütles, et Kreeka kahe peamise partei juhid peavad mõlemad alla kirjutama kirjale, milles kinnitavad oma kindlaks jäämist päästepakettidele ja majanduslikele reformidele, enne kui uus osa – kaheksa miljardit eurot - esimesest päästepaketist üle kantakse. Ilma selleta lõpeb Kreekas lähinädalatel raha otsa.