"Valimised korraldatakse pärast lihavõtteid, aprilli lõpupoolel," kinnitas Venizelos, BNS-i vahendusel.

Peaminister Papadimos juhib novembris moodustatud valitsust, kuhu kuuluvad varem valitsenud sotsialistid, paremtsentristlik Uus Demokraatia ja parempopulistlik Laos. Valitsuse peaülesanne on viia ellu oktoobris koostatud teine Euroopa Liidu ja rahvusvahelise valuutafondi (IMF) päästepakett: panna paika leppe üksikasjad, saada vajalikele meetmetele parlamendi heakskiit ja siis tagasi astuda.

Arvamusküsitlustes juhtiv Uus Demokraatia on varem nõudnud valimiste korraldamist veebruaris ja selle pressiesindaja ütles teisipäeval, et valimisi ei tohiks lükata kaugemale kui õigeusklike lihavõtted, mis on tänavu 15. aprillil.

Novembris algasid pankadega kõnelused selle üle, kuidas laenuandjad kannavad maha 100 miljardi euro väärtuses suurtes võlgades oleva Kreeka valitsuse võlakirju.

Eurotsooni surve tõttu nõustusid pangad vähendama Kreeka võlakirjade väärtust 50 protsendi ulatuses.

Kuigi väidetavalt on saavutatud edusamme, ei ole kõnelused kaugeltki lõppenud.

Venizelos märkis teisipäeval, et parlament peab maksepikenduse ja uue fiskaalkava heaks kiitma, enne kui valitsus saab hakata uusimast päästepaketist raha võtma.

Sotsialistliku partei kohtumine on osa uue liidri valimise protsessist. Venizelos on üks peamisi kandidaate senise parteijuhi ja eelmise peaministri Georgios Papandreou järeltulija kohal.

EL-i, Euroopa Keskpanga ja IMF-i ametnikud tulevad järgmisel kuul taas Ateenasse, et uurida riigi edusamme esimese, 2010. aastal koostatud päästepaketi nõuete täitmisel.

Sügava majanduslanguse tõttu on Kreekal olnud üha raskem nõudeid täita, mistõttu on osa valitsuse liikmeid väitnud, et vaja on täiendavaid kärpemeetmeid.