Papandreou lubas omalt poolt, et opositsiooni toetuse puhul loobuks ta plaanist korraldada Euroopa Liidu päästepaketi üle referendum, teatab BBC News.

Referendumi vastu tekkis mäss ka Papandreou enese sotsialistlikus parteis Pasok.

Pärast tormilist neljapäeva ütles Papandreou parlamendiliikmetele, et kohe tuleks alustada läbirääkimisi „laiema skeemi“ - ilmselt koalitsioonivalitsuse loomiseks.

Vihane Samaras seadis aga kahtluse alla Papandreou tegevuse motiivid.

„Mind huvitab, Papandreou peaaegu hävitas Kreeka ja Euroopa, euro, rahvusvahelised aktsiaturud, tema oma partei, et saavutada mida? Et ta saaks minult ja Kreeka avalikkuselt välja pressida? Või saavutada seda, mida ma ütlesin juba mitu päeva tagasi, et ma nõustuksin päästepaketiga kui vältimatuga?“ küsis Samaras.

Papandreou ütles, et referendum pole kunagi olnud eesmärk iseeneses, ja on ka teisi valikuid – valimised, mis tema sõnul viiksid riigi pankrotti, või konsensus parlamendis.

Lõhe Papandreou parteis muutus selgelt nähtavaks, kui rahandusminister Evangelos Venizelos nõudis, et Kreeka peab selgelt välja ütlema, et ei korralda referendumit. Venizelose sõnul peab Kreeka tegema kõik, mis suudab, et veenda rahvusvahelisi partnereid selles, et eurotsooni päästeplaan viiakse viivitamatult ellu.