"Mul on tulnud aeg pidada lahinguid teistelt kaitsevallidelt," ütles Papandreou, kes lahkus peaministri ametist mullu novembris, sillutades tee koalitsioonivalitsuse moodustamisele eesmärgiga päästa riik maksejõuetusest, vahendab BNS.

"Ma langetasin ränki otsuseid. Need võisid mulle poliitiliselt maksma minna, kuid nad olid seda väärt," ütles ta parteiüritusel peetud kõnes.

Sotsialistid valivad uue liidri 18. märtsil, suure tõenäosusega asub erakonda juhtima rahandusminister Evangelos Venizelos.

"Lahing algab nüüd," ütles Venizelos. "Meie missioon on väga raske, see on Kreeka ülesehitamine," sõnas 54-aastane minister, kes püüdis Papandreoud parteijuhi ametist juba 2007. aastal lahti kangutada.

Sotsialistid tulid 2009. aastal võimule majandusreforme lubades, kuid aasta hiljem seisis Papandreou valitsus silmitsi pankrotiga ning oli sunnitud allkirjastama ebapopulaarse kokkuleppe Euroopa Liidult ja Rahvusvaheliselt Valuutafondilt (IMF) abi saamiseks. Raha saamise eeltingimuseks olid karmid kokkuhoiumeetmed.

Kahe aastaga on palgad ja pensionid vähenenud kuni 40 protsenti, mis on kaasa toonud streikide ja meeleavalduste laine.