Pommid ja kahtlased pakid saadeti teisipäeval mitmetele Ateenas asuvatele saatkondadele ja rahvusvaheliste organisatsioonide esindustele, teatab BBC News.

Teisipäeva õhtul avastati ühe erakullerlennuki pardalt kahtlane pakk Ateenast ja lennuk suunati Itaalia Bologna lennuväljale. Pakk oli Kreeka politsei teatel adresseeritud Itaalia peaministrile Silvio Berlusconile.

Kui pakki Bolognas uuriti, süttis see põlema. Keegi viga ei saanud ja paki sisu viidi täiendavale uurimisele.

Teisipäeva õhtul hävitati kaks pakipommi Ateena lennujaama kaubaterminalis. Need olid adresseeritud Euroopa politseiorganisatsioonile Europol Hollandis ja Euroopa kohtule Luxembourg’is.

Varem teisipäeval plahvatasid pommid Šveitsi ja Venemaa suursaatkondades Ateenas ning mitmed kahtlased pakid hävitati.

Arvatav pomm tehti kahjutuks Bulgaaria saatkonnas ja Tšiili saatkonnale adresseeritud pomm kulleriautos.

Saksamaa saatkonnale adresseeritud pomm tabati kullerifirma hoones.

Esmaspäeval lendas kullerifirmas õhku Mehhiko saatkonnale Ateenas adresseeritud pomm, mis vigastas kergelt üht töötajat.

Politsei vahistas kaks kahtlusalust ja leidis veel kaks pommi, millest üks oli adresseeritud Prantsusmaa presidendile Nicolas Sarkozyle ja teine Belgia saatkonnale.

Neljas pomm leiti kullerifirmast ja see oli mõeldud Hollandi saatkonnale.

Terrorismieksperdid kahtlustavad vasakäärmusliku organisatsiooni koordineeritud rünnakut revolutsiooni vallapäästmiseks Kreekas. Nädalavahetusel toimuvad Kreekas kohalikud valimised.