Eelnõu kiideti heaks napi 153 toetushäälega 140 vastu, teatas parlamendi esimees, teatas AFP BNS-i vahendusel.

Seaduse jõustumisel ootab umbes 4200 avaliku sektori töötajat - teiste seas õpetajaid ja munitsipaalpolitseinikke - niinimetatud ümberpaigutusprogramm. Selle raames saavad nad järgmise kaheksa kuu jooksul 75 protsenti palgast ning riskivad perioodi lõpus töökaotusega, kui ei nõustu üleviimisega teisele tööle.

Vastavalt 2012. aastal kokku lepitud EL-IMF-i päästepaketile peab Kreeka aasta lõpuks koondama 4000 riigisektori ametikohta ning viima teisele tööle 25 000 avaliku sektori töötajat.

Osa normist täitis Kreeka valitsus juunis, kui sulges 2600 töötajaga rahvusringhäälingu ERT. See abinõu oleks peaaegu põhjustanud peaminister Antonis Samarase valitsuse lagunemise.

Kreeka töötus kasvas aprillis 26,9 protsendile, mis on 0,1 protsendipunkti rohkem kui märtsis ning 3,8 protsendipunkti enam kui aasta tagasi, selgus eelmisel nädalal avaldatud Kreeka statistikaameti andmetest. Noorte tööpuudus on 64 protsenti.

Kreekas korraldati teisipäeval tänavu neljas üldstreik valitsuse uute säästumeetmete vastu, mille eesmärk on saada Euroopa Liidult ja Rahvusvahelise Valuutafondilt (IMF) abi. Streigi tõttu olid suletud avalikud teenused, töö oli häiritud haiglates ja raudteel, ära jäi mitmeid siselende. Ateenas ja riigi suuruselt teises linnas Thessaloníkis kogunesid meeleavaldustele tuhanded inimesed.