Tehnokraadist peaminister Loukas Papadimos ei täpsustanud oma avalduses, millises reformikava punktis lahenduseni ei jõutud, kuid lisas, et diskussioonid jätkuvad ja enne eurotsooni rahandusministrite neljapäeval toimuvat kohtumist on võimalik kokkulepe saavutada, vahendab BNS.

Koalitsiooni osapooltele oli varem kolmapäeval jagatud 50-leheküljeline tekst, milles Papadimos oli eelneva öö jooksul Euroopa Liidu, rahvusvahelise valuutafondi (IMF) ja Euroopa keskpanga (EKP) esindajatega kokku leppinud ning mis näeb ette kärpeid 3,2 miljardi euro ulatuses.

Ühe valitsusallika andmeil on tüliõunaks pensionide vähendamise küsimus. Kohe pärast maratonkõnelusi sotsialistist ekspeaministri Georgos Papandreou, konservatiivide liidri Antonis Samarase ja parempopulistide juhi Georgios Karatzaferisega suundus Papadimos taas Euroopa Liidu, IMF-i ja EKP ehk nõndanimetatud troika esindajatega kohtuma.

Ateena nõustumine reformikavaga on eelduseks algselt oktoobris kokku lepitud teisele, 130 miljardi euro suurusele päästepaketile, mida Kreeka vajab maksejõuetuse vältimiseks.

20. märtsil tuleb Kreekal tasuda 14,4 miljardit eurot vanu võlgu ja selleks on tal vaja uut laenumakset.

Erainvestorid, kes peavad läbirääkimisi vähemalt 100 miljardi euro ulatuses Kreeka võla kustutamise üle, kohtuvad neljapäeval Pariisis.

Kreeka võlg küünib ühtekokku 350 miljardi euroni, mis moodustab umbkaudu 160 protsenti riigi sisemajanduse koguproduktist. IMF soovib, et aastaks 2020 ei ületaks võlg 120 protsenti SKP-st.

USA ärileht Wall Street Journal kirjutas kolmapäeval, et Euroopa keskpank soovib osaleda Kreeka võlgade osalises mahakandmises. EKP, mis on Kreeka üks suuremaid kreeditore, on valmis eelmisel aastal järelturul ostetud Kreeka võlakirju Kreekale soodsalt ümber vahetama, kirjutas leht