Politsei teatel ei ole 32-aastane Eli Hall alistumissoovist märku andnud. Neljapäeva hommikul tulistas ta politseinike suunas ja pani korteri põlema.

Elekter on korteris välja lülitatud, mistõttu pole seal ei valgust ega kütet. Viimased toiduvarud sai Hall nädala eest.

“Kahtlusaluse valdustest tulistati neljapäeval kolm lasku. Sündmuspaigal viibinud ohvitser tegi ühe lasu vastu,” ütles politsei pressiesindaja ja lisas, et operatsiooni rahulikuks lõpetamiseks kaalutakse mitmeid võimalusi.

Hiljem tulistas politsei plastkuulidega korteri aknast sisse ja püüdis veega leeke kustutada.

Politseinikke üllatab Halli soov istuda pimedas ja külmas korteris väga napi toiduga, kui tal seda enam üldse on.

Vastasseis sai alguse 26. detsembri hommikul, kui Hall barrikadeeris end koos ühe pantvangiga Londoni idaosas asuva Hackney linnajao korterisse, kuna politsei oli üritanud maja ees seisvat autot kohtuekspertiisi viia.

Pantvang pääses 12. päeval, aga Hall kükitab ikka veel korteris ja teeb mööblist lõket, et Londonit tabanud külmalaines ja viimase 10 aasta suurimas lumesajus sooja saada.

Hackney piiramispaiga ümbruses on 40 inimest kõik need 15 päeva oma kodudes lõksus olnud, paljud kodust väljas olnud inimesed ei saa aga tagasi koju.

Politsei andmetel on Hackneys purustatud korteripiiramise kestvusrekord, seni pikim vastasseis toimus 1995. aastal Põhja-Inglismaal Hullis, kus üks mees hoidis 14 päeva korteris pantvangis kahte naist. Juhtum lõppes rahulikult.