Laupäeval puhkes Korsikal Sisco külas kaklus põhja-aafrika päritolu suplejate ja kohalike elanike vahel, kus sai viga neli inimest ja põletati neli araablastele kuulunud autot.
Kakluse puhkemise asjaolud on segased, ent väidetavalt said sündmused alguse turistist või kohalikust elanikust, kes pildistasid burkiinides musliminaisi. See pahandas naiste kaaslasi ja puhkes tüli, mida lahutama saabus umbes 100 politseinikku.
Politsei lahutab meeleavaldajaid Lupino elanikest

Pühapäeval marssis lähedalasuvas Bastia linnas läbi põhja-aafriklasi majutava Lupino linna 200-500 inimest, kes skandeerisid: „See on meie kodu!“ ja "Araablased välja!"

Kohalik omavalitsus teatas sündmuste järel, et Siscos on nüüd burkiinide kandmine keelatud, otsus jõustus sel teisipäeval. Juuli lõpus keelustas burkiinid Cannes´i linn, augusti alguses tegi sama Nice´i lähedal asuv Villeneuve-Loubet´ omavalitsus.

Laupäeval otsustas Nice´i kohus Cannes´is kehtivat keeldu arutades, et riigis välja kuulutatud eriolukorra tõttu on linna kaalutlused asjakohased. Kohus märkis, et religioonile viitavad rannariided võivad tõenäoliselt süvendada ühiskondlikke pingeid ja ohustada avalikku korda.