Pärast häälte laekumist rohkem kui 95 protsendist valimisjaoskondadest oli sotsiaaldemokraat Atambajevi toetus 63 protsenti, teatas keskvalimiskomisjon BNS-i vahendusel.

Tema rahvuslastest pearivaalid - endine parlamendispiiker Adahan Madumarov (Ühtne Kõrgõzstan) ja endine poksija Katšimbek Tašijev (Isamaa) - olid kogunud vastavalt 14,9 ja 14,4 protsenti häältest.

Valimised järgnevad ekspresident Kurmanbek Bakijevi vägivaldsele tagandamisele 2010. aasta aprillis ning sama aasta juunis aset leidnud etnilisele vägivallale, milles hukkus vähemalt 470 inimest ning tuhanded põgenesid oma kodudest.

Seni on viie miljoni elanikuga riiki juhtinud kogenud diplomaat Roza Otunbajeva, kes asub tagasi, et usaldada amet valimiste võitjale.

Valimisõigus on veidi rohkem kui kolmel miljonil kodanikul. Osalusprotsendiks 16 kandidaadiga valimistel prognoositakse umbes 60.

"Atambajev kogus piisavalt hääli, et võita esimeses voorus. Meil on umbes miljon häält ja see on piisav võiduks juba esimeses voorus," ütles üks peaministri kampaaniaametnik AFP-le.

Tašijevi kampaaniameeskond aga süüdistas võime "häbematus numbrite välja mõtlemises, mis on kaugel reaalsusest".

"Me ei kavatse neid valimisi tunnistada," ütles Tašijevi kampaania staap.

Madumarov süüdistas samuti võime "enneolematutes rikkumistes".

"Kui valimistulemusi võltsitakse, käivitame kindlasti protestiaktsiooni," ütles Madumarov AFP-le. "Me kaitseme iga minu toetaja häält."

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejad esitavad oma raporti valimiste kohta esmaspäeval kell 10 Eesti aja järgi.

Analüütikute sõnul oleks habras rahu Kõrgõzstanis sattunud tõsisesse ohtu, kuid võitnud oleks ükskõik kumb rahvuslane. Tašijevi või Madumarovi võit oleks ka kahjustanud Lääne püüdeid jätkata Kõrgõzstani kasutamist varustusbaasina oma operatsioonideks Afganistanis.