Jones teatas neljapäeval, et imaam Muhammad Musri olevat lubanud talle, et New Yorgi terroriaktis hävinud kaksiktornide asemele kavandatav mošee ehitatakse mujale, teatab BBC News.

Musri ütles aga hiljem, et sellist kokkulepet pole olnud. Imaami sõnul lepiti vaid kokku, et Jones lendab laupäeval New Yorki ja räägib islamikeskuse projekti juhtivate inimestega.

Florida väikekiriku pastor kuulutas laupäeva rahvusvaheliseks koraanipõletuspäevaks, kuna islami pühakiri õhutab tema arvates moslemeid vägivallale, on täidetud valedega ja peidab endas kurjust.

Jonesi plaan on pälvinud mitmel pool maailmas laiaulatuslikku hukkamõistu ja põhjustanud kartusi, et vallanduda võib Ameerika-vastane pahameelelaine. President Barack Obama on hoiatanud, et koraanide põletamine võib tuua al-Qaidale hordides uusi liikmeid. Jonesile on helistanud ka USA kaitseminister Robert Gates isiklikult ja meest on külastanud korduvalt FBI agendid, et veenda teda oma ideest loobuma.

USA välisministeerium on hoiatanud ameeriklasi suurenenud rünnakuohu eest ja võimalike vägivaldsete vastulöökide ohust on teatanud ka Interpol.