Sharif kutsus Peshawari kõigi parlamendierakondade esindajad, et arutada rünnakule reageerimist, vahendab BBC News. See kohtumine peab näitama, et kogu riik on ühtselt äärmusluse vastu, teatas informatsiooniminister Pervaiz Rashid.

Maailma riigijuhid väljendasid oma jälestust Talibani seni ohvriterohkeima rünnaku suhtes ning selle mõistsid hukka isegi Pakistani Talibani liitlased Afganistanis, nimetades seda ebaislamipäraseks.

Pakistani armee teatel panid teisipäevase rünnaku toime seitse võitlejat, kes kõik kandsid pommiveste.

Nad lõikasid läbi traataia, sisenesid armee hallatavasse kooli tagantpoolt ning ründasid auditooriumi, kus lapsed tegid eksamit. Seejärel käisid relvastatud mehed klassiruumist klassiruumi ja tulistasid kõiki, kes teele ette jäid.

Haavata sai kokku 125 inimest. Sajad õpilased evakueeriti.

Pakistani Taliban õigustas rünnakut kättemaksuga armee nendevastase võitluse eest. Sihtmärgiks valiti kool, sest ka taliibide perekonnad on suuri kaotusi kandnud.

Peaminister Sharif lubas „metslaste vallandatud rahvusliku tragöödia“ eest oma korda kätte maksta. „Me maksame kätte meie laste täna valatud vere iga tilga eest,“ kuulutas Sharif.

Pakistani sõjaväe operatsioon Talibani vastu on teadetekohaselt juba alanud. Pressiesindaja Asim Bajwa teatas Twitteris, et Khyberi piirkonnas anti kümme õhulööki ning on toimunud ka muud tegevust.