Kõige viimaste ennustuste järgi liigub Briti peaminister David Cameroni juhitav konservatiivne partei täieliku valimisvõidu suunas – BBC valimistulemuste ennustus lubab erakonnale koguni 329 kohta 650-st. See tähendab, et Cameronil oleks parlamendis üksi valitsemiseks vajalik napp, kuid selgelt absoluutne enamus.

Opositsioonilised leiboristid aga seisavad silmitsi suure kaotusega, mida nende liider Ed Miliband juba ka tunnistas. „Tööparteile on see olnud selgelt pettumust valmistav ja raske öö. Me ei ole saavutanud soovitud tulemusi ei Inglismaal, Walesis ega Šotimaal, meie partei on jäänud alla rahvusluse lainele,“ rääkis Miliband.

Kõige suurema kaotuse ees seisavad aga senised konservatiivide koalitsioonikaaslased, liberaaldemokraadid, kellele võib parlamendis alles jääda vaid kaheksa kohta endisest 57-st.

Konservatiivide kõrval peavad rõõmupidu aga ka Šoti rahvusparteilased, kellele terendab täielik võit Šotimaal. Neid ootab tõenäoliselt 56 või enam kohta parlamendis, mis tähendab võitu kõigis Šotimaa valimisringkondades peale mõne üksiku.