Mõnedest kõrgkoolidest kinnitati ajalehele Kommersant, et tõrkeid stipendiumide väljamaksmisega on tõepoolest olnud. Valitsusest kinnitati, et stipendiumifondi ei kavatseta väiksemaks muuta, haridusministeerium lubas aga kõiki tudengite kaebusi uurida, kirjutab Kommersant.

Hromovi sõnul hakkasid esimesed kaebused stipendiumide maksmata jätmise kohta tema kuumale liinile saabuma jaanuari lõpus. Samal ajal hakati sellest rääkima ka sotsiaalvõrgustikes. „Veebruari lõpuks kontrollisime me kogu seda informatsiooni ja selgus, et märkimisväärne arv tudengeid ei ole 2015. aastal juba kaks kuud stipendiumi saanud, kõrgkoolid aga ei oska öelda, millal raha tuleb,“ ütles Hromov Kommersandile. Hromovi koostatud mittemaksjate nimekirjas on üle 40 kõrgkooli üle kogu Venemaa, sealhulgas Moskva riiklik ülikool, kõrgem majanduskool, Venemaa riiklik sotsiaalülikool, lõuna föderaalülikool ja teised.

Akadeemilist stipendiumi (1340 rubla ehk 19 eurot kuus) saavad kõik tudengid, kes õpivad eelarvelistel kohtadel päevases õppes, kes õpivad neljadele-viitele ja kellel pole võlgnevusi. Lisaks on ette nähtud sotsiaalstipendium (2010 rubla ehk 29 eurot kuus) orbudele, invaliididele, endistele lepingulistele sõjaväelastele, sõjaveteranidele ja materiaalselt kindlustamata tudengitele. Kõrgendatud stipendiumi saadakse heade õpitulemuste eest.

Hromovi sõnul on maksmata jäetud igat liiki stipendiume. Hromov märkis, et stipendium on selle saajatele väga tähtis eriti regionaalsetes kõrgkoolides, kus sellest sisuliselt elatakse, sest muid sissetulekuallikaid ei ole.