„2017. aasta 31. detsembril sattus Hmeymimi lennuväli pimeduse saabudes mässuliste mobiilse diversioonigrupi miinipildujatule alla. Tule tagajärjel hukkus kaks sõjaväelast,” teatas Venemaa kaitseministeerium TASS-i vahendusel.

Kaitseministeerium väidab aga, et informatsioon seitsme lennuki hävitamise kohta mässuliste poolt Hmeymimi baasis 31. detsembril ei vasta tegelikkusele.

„Kommersandi teade seitsme Vene sõjalennuki väidetava „faktilise hävitamise” kohta Hmeymimi lennubaasis on valeuudis. Vene lennugrupp Süürias on lahinguvalmis ja jätkab kõigi ülesannete täitmist kava järgi täies mahus,” teatas kaitseministeerium.

Kommersant kirjutas oma allikatele viidates, et ühe terroristliku rühmituse võitlejad tulistasid 31. detsembril Hmeymimi lennubaasi miinipildujatest, mille tagajärjel hävis neli ründelennukit Su-24, kaks hävitajat Su-35S, üks transpordilennuk An-72 ja laskemoonaladu. Kommersandi amdmetel võis kannatada saada üle kümne sõjaväelase.

Eile teatas kaitseministeerium, et 31. detsembril kukkus Süürias tehnilise rikke tõttu alla Vene helikopter Mi-24, milles hukkus kaks pilooti. Kaitseministeerium kinnitas seejuures, et kopterit ei tulistatud.