Kommersandi ajakirjanikud tegid kindlaks, miks ei õnnestunud õiguskaitseorganite töötajatel kurjategijaid värsketelt jälgedelt leida. Esiteks, peamine tunnistaja Anna Duritskaja ei suutnud öelda isegi auto marki, millega tulistaja põgenes, sest oli juhtunust šokeeritud, vahendab NEWSru.com.

Teiseks, ümberkaudsete valvekaamerate salvestused osutusid kas mitte eriti selgeteks või puudusid üldse, sest kaamerad olid remonditööde ajaks välja lülitatud. Ainsat salvestust sellest hetkest levitas telekanal TVC 28. veebruari õhtul.

Kaadrid ei ole eriti kvaliteetsed, kuid neist on võimalik mõista toimunu kronoloogiat. Salvestuse järgi tulistas mõrvar Nemtsovi kell 23.31, pärast mida istus talle järele tulnud autosse. Tagaotsitavaks kuulutati valged Fordid, Kia Riod ja VAZ-2110-d. Hiljem selgus, et nende omanikud ei ole kuriteos osalenud.

Kommersant teatab, et kell 23.35 helistas telefonile 02 mitu inimest, kes teatasid kuulihaavadest Suurel Moskvoretski sillal. Õiguskaitseorganid registreerisid Nemtsovi tapmise suure tähtsusega kuriteona. Esimene politseipatrull saabus sündmuskohale kümne minuti pärast, kirjutab Kommersant. TVC salvestuses jõudsid korrakaitsjad kohale kell 23.42.

Kommersandi skeemi järgi oli välja lülitatud kaamera, mis asub Kremli Beklemiševi tornis kuriteopaiga vahetus läheduses. Mõni tund pärast juhtunut avaldas TASS-i endine fotograaf Mitja Aleškovski Twitteris foto kaamerast ja teatas, et see oli suunatud täpselt mõrvapaigale.