Kommersandi allikas presidendi administratsioonis teatas, et otsused Ankara suhtes tulevad karmid ning avaldavad tõsist mõju Vene-Türgi suhetele paljudes sfäärides. Allika sõnul annab Gazprom hinnangu gaasitoruprojekti Turetski Potok realiseerimise jätkamise otstarbekusele.

Lisaks sellele võib ohtu sattuda ka kahe riigi vaheline suurim energiaalane kokkulepe – Türgi esimese tuumaelektrijaama ehitamine Rosatomi poolt. Selle tehingu maksumuseks hinnatakse 22 miljardit dollarit ja see on Rosatomi portfellis suurim.

Türgi võib aga Kommersandi sõnul omalt poolt piirata Vene laevade läbipääsu Bosporuse ja Dardanelli väinadest, mis takistab muu hulgas Süüria lennubaasi varustamist. 1936. aasta Montreux’ konventsiooni järgi võib Ankara seda aga teha vaid siis, kui teda ähvardab sõda. Täielikult võib Türgi väinad sulgeda ainult siis, kui ise sõtta astub.

Teisipäeva õhtul keelas Rosturizm reisikorraldajatel reiside müümise Türgisse, viidates suurenenud terroriohule. Varem soovitas Türgisse mitte reisida Venemaa välisminister Sergei Lavrov.